18 października br. świętowaliśmy Dzień Owoców i Warzyw, który kolejny raz pokazał, jak ważne jest dla nas promowanie zdrowego stylu życia. Uczniowie przygotowali przepiękną wystawę, prezentując bogactwo darów natury oraz różnorodność warzyw i owoców. Wśród nich królowały dorodne dynie i soczyste jabłka. Większość „eksponatów” to plony z własnych sadów i ogrodów przyniesione przez uczniów. Również w „śniadaniówkach” uczniów znalazły się w tym dniu porcje świeżych warzyw i owoców: marchewki, papryki, jabłka, gruszki i inne. Czas umilały także kolorowe Świeżaki. Po wystawie uczniowie częstowali się przyniesionymi owocami oraz zakupionymi przez Samorząd Szkolny owocami egzotycznymi (mandarynkami i bananami). W opinii uczniów dzień ten był dobrą zabawą połączoną z cenną lekcją na temat odżywiania. opracowanie: opiekun SU Ewa Radomska